luni, 10 octombrie 2016

Sfaturi utile in caz de accident auto

Sfaturi utile in caz de accident auto

Accidentele rutiere, din pacate, au crescut ca si numar in ultima vreme, atat datorita numarului sporit de autoturisme din trafic dar si din cauza soferilor neatenti sau indisciplinati.
Informatii utile pe care ar trebui sa le stiti daca sunteti implicat intr-un accident rutier.
A: Daca ati fost implicat intr-un accident de circulatie VERIFICATI CA NU SUNT RANITI  si ca toata lumea este in regula fara rani!
B : Daca constatati ca exista VICTIME SAU RANITI, sau prinsi in interiorul masini si nu pot sa se elibereze singuri, SUNATI IMEDIAT LA 112 pentru a cere ajutorul.
C: Daca nu exista victime nu are niciun sens sa sunati la 112 deorece politia rutiera nu se va deplasa la locul accidentului.
D: SEMNALIZATI ZONA ACCIDENTULUI CU TRIUNGHIURI REFLACTORIZANTE.

Mutati  pe partea dreapta a carosabilului autoturismele pentru a debloca traficul din zona.
E: Verificati ca niciuna din masinile implicate in accident sa nu aiba scurgeri de combustibil.Deconectati borna acumulatorului.
F : Cu un comportament calm si civilizat, stabiliti impreuna cu celalat conducator auto, cine este vinovatul de producere accidentului si intocmiti formularul de constatare amiabila!
G : Daca nu stabiliti cui apartine  vinovatia producerii accidentului mergeti impreuna la Sectia de Politie rutierea pe raza careia s-a intamplat accidentul.
Ambii conducatori auto trebuie sa fie prezenti cu masinile implicate in accident pentru a putea fi fotografiate de politisti.
H : Daca masinile sunt deplasabile si nu prezinta avarii la sistemul de directie, rulare si franare puteti sa conduceti pana la sectia de politie.
I :Cea mai sigura metoda de transport a autoturismului in caz de avarie este aceea de a apela la o firma specializata in Tratari Auto.
In cel mai scurt timp o auto-platforma va sosi la fata locului si va transporta autoturismul dumneavoastra la locul indicat in deplina siguranta.
J : Dupa stabilirea vinovatului de producerea accidentului, soferul pagubit trebuie sa intre in posesia urmatoarelor documente:
- copie dupa permisul de conducere si CI - actul de identitate al vinovatului.
- copie dupa RCA - Talonul de inmatricualre a masinii conduse de soferul vinovat.
- copie dupa procesul verbal si dovada de  reparatie de la politie (in cazul in care s-a mers la politie).
- formularul de constatare amiabila completat in toate rubricile si semnat de ambii conducatori auto (in cazul in care NU s-a mers la politie).
In lipsa acestor acte nu va puteti repara masina!
Dupa obtinerea tuturor actelor enumerate mai sus urmatorul pas este  de a aviza dauna dumneavoastra la asiguratorul corespunzator RCA-ului.
Contactati firma de asigurari corespunzatoare care va va indruma in respectarea procedurii specifice fiecarei companii.
De la societatea de asigurari vi se va elibera o nota de constatare in baza careia va puteti repara masina in unul din service-urile partenere.
Noi va putem sta la dispozitie cu serviciile de tractari auto .

Puteti  sa ne contactati pentru orice fel de intrebari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu